Prima pagina Lista cu job-uri disponibile Revista TOP-ASSISTANTS Portofoliu Contact
Loialitatea, o calitate rara


- Care au fost obiectivele dumneavoastra profesionale atunci cand ati inceput sa lucrati la Halewood Romania? Cate dintre acestea s-au realizat pana in prezent?
- Pentru mine, ideea a fost dintotdeauna sa acopar cat mai multe domenii in decursul anilor, sa asimilez informatii pe care sa le pot folosi pentru a fi cat mai eficienta in ceea ce fac. Cat am realizat? Destul de multe... Aici am redescoperit o veche pasiune a mea, care m-a determinat sa urmez cursurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (Facultatea de Management, Inginerie economica in agricultura si Dezvoltare rurala). A contat mult si conteaza in continuare acest pas facut...  

- Loialitatea fata de un angajator reprezinta, de regula, un atu pentru orice CV. Credeti ca exista un prag maxim incepand cu care aceasta regula inceteaza a mai fi valabila?
- Nu cred... In postul acesta nu cred... Ti se poate pune intrebarea „De ce nu ai mai incercat si altceva?”... Dar asta depinde de ceea ce isi doreste fiecare de la acel loc de munca si cat din ceea ce isi doreste se realizeaza... De cum te simti realizat tu ca om in acel loc, de cat consideri ca ai ce invata, de cat de mult ai tu de daruit acelui loc.  

- Ce le recomandati celor care vor sa inceapa o cariera de asistenti personali?

- A fi asistent personal reprezinta o prima treapta pentru multi care trebuie si ea parcursa, iar in timpul acestei perioade trebuie sa incerci sa inveti, sa asimilezi, cat mai mult. Chiar daca iti doresti de fapt sa ajungi manager, trebuie sa intelegi ca acesta e un pas necesar. Altfel nu il poti intelege pe omul care iti e asistent, nu vei sti ce sa-i ceri si nu vei stii care i-ar putea fi nevoile pentru a fi cat mai eficient in postul sau. In plus, nu mai esti legat de acea persoana: „Imi lipseste asistentul personal, nu stiu nici macar sa fac o copie xerox”. Este o etapa care nu strica. 
 

- Credeti ca in ultimii ani s-a mai schimbat ceva in Romania in ceea ce priveste perceptia publica asupra asistentului personal?

- La noi, inca mai sunt multe prejudecati in legatura cu postul acesta. Multi pun semnul egalitatii intre asistent personal, asistent manager sau office manager si secretara, adica acea persoana care iti raspunde la telefon, iti deschide o usa, iti intampina vizitatorii, iti aduce cafeaua si apa, si cu asta basta. Adevarul este altul. Odinioara, nu aveai nici o putere. Duceai mapa, faceai cafele. Acum esti lasat sa ai o responsabilitate. De aceea cei care vin acum trebuie sa fie constienti ca se inhama la o sarcina deloc usoara.  

- Cati asistenti personali - barbati ati intalnit de-a lungul carierei dumneavoastra?

- Unul singur. Pentru ca dainuie prejudecata conform careia pe postul de asistent nu poate fi decat o femeie, pentru ca este mai maleabila, mai cuminte, „sta in banca ei”. De la un barbat poti avea surpriza sa se revolte. Nu inteleg, totusi, de ce barbatii nu incearca sa lucreze pe o astfel de pozitie, deoarece s-ar bucura de o altfel de deschidere. Altfel se impune un barbat. Iar de la personal assistant/assistant manager se poate trece cu usurinta pe un post de management atunci cand dovedesti ca ai niste calitati deosebite si iti doresti sa ajungi pe un astfel de post.
 
Comentarii (0)Add Comment

Adauga comentariu
mic | mare

busy