Prima pagina Lista cu job-uri disponibile Revista TOP-ASSISTANTS Portofoliu Contact
Teambuilding-ul in Romania - senzatii tari sau cadere libera?
teambuilding.jpg
Teambuilding-ul in Romania - senzatii tari sau cadere libera?
 
Teambuilding-ul nu mai reprezinta de mult o raritate in firmele din Romania. Departe de a fi un soi de cadou rezervat doar unor “happy few”, aceasta activitate a devenit din ce in ce mai populara, ajungand sa constituie in present regula mai degraba decat exceptia. 

Este, insa, oferta autohtona una matura? Au factorii de decizie din firmele-client discernamantul necesar luarii unor decizii avizate? Care este principalul motiv pentru care o firma opteaza pentru un program de teambuilding?

Pentru a raspunde acestor intrebari, am discutat cu reprezentantii catorva dintre cele mai active firme de pe piata: Alexandru Popa, manager general si Andreea Popescu, project Manager din partea Total Teambuilding, Sabin Cornoiu de la Romania Gorj Adventure, Stefan Arghir, responsabil vanzari si contracte de la Ecoxtrem-Teambuilding si Daniel Toadea de la Adventures4All.

Reporter: Care sunt cele mai dorite programe din oferta dumneavoastra si care sunt activitatile pe care clientii in general le ocolesc in cadrul unui program de teambuilding? 

Alexandru Popa, Total Teambuilding: In general, clientii aleg muntele, chiar daca doresc sa organizeze un eveniment indoor. Desi ne putem deplasa chiar si la sediul clientului pentru a organiza orice tip de modul, indoor sau outdoor, majoritatea opteaza pentru petrecerea unui weekend departe de birou sau de aglomeratia orasului. Putem spune astfel ca numai 3% din clienti aleg sa se deplaseze la o distanta mica de orasul resedinta.

Sabin Cornoiu, Romania Gorj Adventure: Noi derulam numai programe outdoor in care propunem peste 25 de activitati cu specific sportive montan, cele mai solicitate programe avand ca activitati de baza, in ordinea preferintelor, rafting-ul, vizitarea de cascade/canioning-ul si speologia. Programele se completeaza, in functie de dorinta clientului si de sezin, cu restul activitatilor: rapel, tirolinana, alpinism, escalada, mountain bike, offroad, ATV etc.

Stefan Arghir, Ecoxtrem-Teambuilding: In fiecare luna, la EcoXtrem promovam un program special, potrivit sezonului, prin care dorim sa prezentam un loc, o activitate sau un concept inedit de eveniment pe piata din Romania. De obicei nu exista activitati pe care clientul sa le refuze din start. Cu toate ca exista idei preconcepute cu privire la anumite activitati, trainerii nostri reusesc mereu sa mobilizeze oamenii, obtinand o participare integrala chiar si la cele mai extreme probe. Dupa ce demonstram calitatile echipamentelor si ale trainerilor nostri, cei mai multi clienti doresc activitati extreme, care sa ii puna in situatia de a-si testa propriile limite. Un exemplu in acest sens ar fi Park Adventure-ul (probe de corzi, balansoare, punti suspendate la o inaltime de pana la 6 metri), unde ni se solicita permanent ateliere la o inaltime si mai mare sau cu un grad de complexitate si mai ridicat.

Daniel Toadea, Adventures4All: Cele mai cerute activitati sunt plimbarile cu ATV-ul, paintball-ul si tehnicile de coarda. Activitati ocolite nu avem – altfel nu ar fi in oferta…