Prima pagina Lista cu job-uri disponibile Revista TOP-ASSISTANTS Portofoliu Contact
Multitasking-ul si asistenta personala
1046480_reminders.jpg 
Multitasking-ul si asistenta personala 

In Romania, se spune ca o asistenta personala nu este decat o secretara cu studii superioare. Dar oare ne mai putem baza pe o astfel de afirmatie in ziua de azi?

Cand ne gandim la responsabilitatile unei secretare obisnuite, ne vin in minte task-uri cu un grad de dificultate mediu, cum ar fi: preluarea apelurilor, redirectionarea lor, trimiterea diverselor acte catre clienti, furnizori, e-mailuri, realizarea unor copii xerox etc. Cerintele unui astfel de post contin de multe ori binecunoscutele cuvinte “prezentabila”, “diplomata”, “comunicativa”.

Referindu-ne la o asistenta personala, constatam ca atat cerintele, cat si responsabilitatile sunt mult mai complexe. O asistenta trebuie de cele mai multe ori sa realizeze rapoarte, prezentari dupa o anumita formula prestabilita de manager, sa participe la sedinte si sa asigure buna functionare a aparaturii din birou. Nu este suficient ca o asistenta personala sa fie prezentabila si comunicativa, ea ar trebui in acelasi timp sa aibe studii superioare, un bun spirit organizatoric, sa fie eficienta si… multitasking.

Ce inseamna sa fii multitasking? E destul de simplu. Este de fapt ceea ce face fiecare dintre noi zilnic. Fie ca porti o conversatie la telefon in timp ce iti verifici mailul sau vorbesti pe mess. Fie ca citesti ziarul in metrou, ascultand muzica si aruncand cate o privire pe geam, sa vezi ce statie urmeaza. De fapt, poate chiar acum, in timp ce citesti acest articol, asculti muzica, sau discuti cu cineva.

Unii specialisti sustin ca aptitudinea de a fi multitasking este o trasatura a omului modern, o reactie de adaptare la lipsa acuta de timp de care ne plangem cu totii. Totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Daca stam sa ne gandim bine, multitasking-ul a fost aplicat si in vremuri mai indepartate. Spre exemplu, soferii care asculta muzica in timp ce conduc inca de cand s-au inventat casetofoanele de masina. Nu mai vorbim despre mamele care in timp ce isi leagana copii, mai fac cate ceva prin casa.