Prima pagina Lista cu job-uri disponibile Revista TOP-ASSISTANTS Portofoliu Contact
Limba straina - avansat
learning_with_pencil.jpg

Limba straina – avansat


Daca in scoala nu prea te-ai omorat cu studiul limbilor straine, dar tot reusesti sa legi cateva fraze in engleza si, mai ales intelegi atunci cand ti se vorbeste, probabil ca te consideri un cunoscator de engleza de nivel mediu...


Ce-i drept, probabil vei face fata unei discutii legate de gasirea unor obiective turistice din Spania sau Grecia, probabil vei putea purta o dicutie, langa espressorul de cafea, cu un coleg de la filiala din Budapesta. Dar nu te astepta sa lucrezi vreodata ca asistenta de top management fara sa stapanesti o limba straina la nivel avansat.

                                                                                                              

In activitatea de recrutare, pe langa numeroase alte surprize, am intalnit si persoane care, desi absolvisera o facultate de limbi straine, pierdusera o mare parte dintre cunostinte, iar exprimarea lor intr-o limba straina, desi fluenta, lasa de dorit. Cum se ajunge la aceasta situatie?


In primul rand, lipseste exercitiul. Nu toti avem posisbilitatea sa folosim o limba straina in activitatea curenta. Prins cu sarcinile zilnice, care mai de care mai presante, nici nu-ti dai seama ca, dupa cativa ani, din toata engleza sau franceza sau spaniola pe care o stiai odinioara n-au mai ramas decat cunostintele indepartate, pe care stiai ca le stii, dar care nu se mai leaga firesc, intr-un discurs cursiv si corect gramatical.


Pe de alta parte, exista si persoane care urmeaza un curs, invata cateva notiuni, avand senzatia ca deja au atins un nivel de cunoastere suficient. Si se opresc aici. Nici nu vorbesc o limba straina la un nivel avansat, nici straini din aceasta nu sunt. Te poti folosi de aceste cunostinte aproximative pentru a formula diverse documente oficiale? Cum crezi ca te-ar percepe un vorbitor native? Mai mult, ce imagine creezi firmei pe care o reprezinti, mai ales daca persoanele carora te adresezi sunt de top management?


Ca asistenta, limba straina trebuie cunoscuta la un nivel avansat si imbunatatita continuu. Mai mult, cu cat trec anii, cu atat iti va fi mai greu sa inveti cuvinte sau structuri gramaticale, de aceea e bine sa te apuci din timp si, mai ales, sa nu renunti dupa primele lectii. Ca orice efort dus pana la capat, vei gasi satisfactia de a comunica natural si cursiv. Iti vei contura o imagine de profesionist, ceilalti vor purta cu placere o dictutie cu tine, iar efectele se vor rasfrange asupra a tot ceea ce faci in general!

Comentarii (0)Add Comment

Adauga comentariu
mic | mare

busy